martes, 29 de abril de 2008

DUATLÓ DE VIC - 27 abril 2008

Bona i nutrida participació de l'equipazo a Vic (9 components dels 22 amb què comptem actualment); felicitar a tots pels grans resultats, als de sempre i en especial als debutants que sens dubte donaran (ja estan donant) una bona empenta a l'equip... (especial mèrit el de la nostre campiona d'esquí Judith, que va saber sobreposar-se a l'infortuni de trencar un pedal abans de començar la cursa, us ho explica en la seva crònica...).
Esperem que això sigui només un preludi del que vindrà a partir d'ara en els triatlons. Per cert, felicitar també a 'les machines' Catxetty i Blanca que el dia d'abans van fer un gran carrerón en el mig Ironman de Lisboa, bon preludi del que pot passar al IM de Niça, pel que ja ens queda poquet...
Podeu veure totes les fotos en el següent enllaç: àlbumDuVic (agraïr el reportatge a Fany, la dóna d'en Búfalo).

Crònica de Xavi Ensenyat
VII DUATLÓ CIUTAT DE VIC (7-33,5-3,5): Fou el duatló amb més representació del Cariñena Team (1 noia i 8 nois!!!!!) a tot el circuit 07-08. Pràcticament ningú no ens vam poder lliurar de la rèmora de la F1. Vam tenir retencions direcció cap a Vic per culpa del carcamals del 'gran circ'. Cal destacar que fou una jornada pràcticament d'estiu i els que no ens vam posar crema vam acabar ben sucarrimats. El Capi Dani va fer una gran bici (no el va passar ningú) i va acabar molt endavant. El Miki, que durant tota la semana no va parar de fer sèries amb l'Enric (un crack del gym que corre com els àngels), va fer un duatló força bo (la bici era massa tècnica per a ell) pensant en els triatlons que li venen, el Chivi com sempre va aportar qualitat a l'equip, l'Andreu va demostrar la seva regularitat habitual, el Búfalo va punxar la roda i va abandonar (potser li han fet vudú), la Judith va acabar el seu primer duatló com una campiona, el Xavi Mora (va començar molt fort el sector de cursa a peu!!!!) no es va resentir de la seva lesió i el Toni va acumulant kilòmetres per reventar-nos als propers triatlons. Un servidor es va trobar bé a la cursa a peu (sembla que la lesió al 'sóleo' ja és història ) i en bici em vaig començar a sentir a gust a partir del km. 10. En coronar el primer port (n'hi havia dos) em vaig llençar com un boig a tomba oberta (va ser l'únic moment de la cursa en el que vaig tirar d'un grup). El Chivi, que m'havia atrapat a l'ascensió, va preferir anar amb més cura a la baixada. A peu del segon port ja èrem un grup de 25 unitats i l'amic Jordi Moyano (Jovent) va demostrar tenir molta força i va posar en fila a tot el grup, accelerant la marxa. Com que vaig acabar la bici bastant fresc, vaig apretar al darrer sector per passar corrent a quasi tot el grupet que m'havia acompanyat en bici. Gran actuació per equips, acabant en un molt meritori 11è lloc d'un total de 23 equips, per davant de 'strong teams' com Costa Brava, CE Hospitalet, St Joan Abadesses, Sant Cugat, Jovent o Granollers, entre d'altres. La victòria fou per l'hispanoargentí Franscisco Pontano, un 'eterno segundón' de gran qualitat que també sap guanyar curses amb autoritat.

CLASSIFICACIÓ: Temps a meta / peu 1 - bici - peu 2

1 Fransico Pontano 1.30.12 / 22.33-55.42-11.57
52 Dani Juan 1.40.21 / 25.43-1.00.33-14.05
59 Miquel Lapedriza 1.43.45 / 25.40-1.03.50-14.15
80 Xavier M. Ensenyat 1.45.59 / 26.44-1.05.01-14.14
108 Albert Cabrera 1.49.56 / 26.50-1.07.59-15.07
130 Javier Mora 1.55.26 / 27.37-1.10.00-17.49
161 Andreu Anglés 2.01.47 / 30.24-1.13.37-17.46
??? Toni Marcos (no va funcionar el xip)
205 Judith Lluent 2.25.12 / 39.27-1.23.30-22.15
Búfalo retirat per punxada
Fins 219 classificats+7 retirats+2 desqualificats


Crònica de Judith Lluent (crònica d'una debutant)
El dia s’ha llevat perfecte, sol radiant i caloreta la justa. El viatge amb el Toni i el Dani en el cotxe molt tranquil i sense problemes, patíem per l’embús a Montmeló, però res.
Tot anava com una seda, però al començar a rodar amb la bici per escalfar una mica les cames, se m’ha trencat el pedal esquerra. Forçosament hem tornat al parc de sortida, i llavors començar a preguntar a l’organització si algú tenia un pedal de recanvi o..... Semblava que tot estava perdut i que hauria de fer la bici com pogués, però a 15 minuts de l’hora de sortida i de la manera més bucòlica possible, a la cua del bany, la senyora que feia cua just darrera meu i tot comentant la jugada, m’ha comentat que ella s’acaba de posar uns pedals amb fixació i que els altres amb cala normal els tenia aquí, oh oh oh , yupiiii, he canviat el pedal i s’han dissipat els fantasmes.
Ara us presentaré les meves sensacions de la prova, ja que a la resta de l’equip ni l’he olorat, tinc molt a entrenar i millorar.
La cursa doncs, com esperava, l’he començat agafat el meu ritme a la cursa a peu, per poder acabar. La bici un tram molt maco amb pujades, corbes, grava i baixades espectaculars amb bones inclinades. El millor per a mi, cal dir que em va molt millor que la cursa a peu. Sensacions molt agradables i quan ja arribava al parc per fer l’última transició, l’ànim de l’equip ha estat determinant, he fet la transició tant ràpid que m’he deixat el casc al cap, sort que el Dani me l’ha recollit al cap de pocs metres.
L’últim tram a peu ha estat difícil, les cames anaven d’esma, però quan ja arribava a meta tots els mals s’han esmunyit.
Estic molt satisfeta d’haver-lo acabat amb el poc entrenament que porto, el cap de setmana passat encara duia els esquís al peus.
Gràcies especialment a la Blanca i el Jordi, que m’ha descobert aquesta nova disciplina esportiva.

jueves, 17 de abril de 2008

MARATON DE LONDRES - 13 abril 2008

Els nostres incombustibles companys d'equip, Blanca i Jordi, que no es perden ni una, van estar corrent la marató de Londres el passat diumenge, amb uns magnífics resultats. Felicitats a tots dos!; aquí teniu les vivències relatades per la nostra campiona Blanqueta.



Crònica de Blanca Trenas:
Com ja sabeu, no acostumo a escriure mai, però aquesta ocasió ho requereix. El passat diumenge 13 d’abril vàrem tenir el gran plaer de còrrer la marató de Londres. Em falten paraules per descriure tot el que allà vaig viure.
7:00h sortida de l’hotel cap a Greenwich: Allà comença l’espectacle. Superman, la cerdita Pegui, Pedro Picapiedra, indios Masais.....tots preparats per a la gran carrera. Als corredors no ens manca de res, aigua, vaselina, begudes energètiques, carpa d’escalfament i el més important de tot fileres i fileres de w.c. : beurk: per a no tenir que fer cap cua.
9:45h sortida marató. Sir, Carlos (Botxy) i Pol del Club de tenis la Salut (18 anys) es capfiquen en que no faci 4h i em fiquen en el seu calaix de sortida preferent.
COMENÇA LA FESTA. Les primeres milles és impossible mantenir un ritme; malgrat sortir endavant, el picar de mans, grits, cohets, confeti i policia que ens vigila com si fóssim élite no et permet mirar el crono, estàs completament capficat per la màgia, l’espectacle i la calor de la gent. Aconsegueixo mantenir el ritme dels meus companys de viatge fins la milla 14. Arribat aquest punt, després d’estona suportant la pluja, el vent i un fred de nassos em despenjo per anar al w.c. Sir crida que no pari però el meu cos demana desesperadament un servei. Tot sortint segueixo a un ritme més suau i sense donar-me compte descobreixo la milla 25. Increïble, quina pena, això s’acaba, l’emoció recorre el meu cos, el públic no para de cridar, picar de mans malgrat el diluvi que cau. No m’ho puc creure!: Crono 3:22:03, sense buscar-ho he fet la meva segon marca. Sir m’esperava a la meta molt inquiet amb una marca de 3:17:53, Carlos (Botxy) 3:15:03 i Pol 3:16:05.
El que fa gran aquesta marató és el públic. LONDRES ÉS UN ESPECTACLE QUE S´HA DE VIURE!.



P.D. Superman i Pedro Picapiedra 2:58:00. Vull donar les gràcies al Club de tenis la Salud i més en concret a Guillermo que ens ha donat el privilegi de poder assistir a tant gran event. GRACIES GUILLERMO, la veritat és que Jordi (Sir) i jo ens hem sentit amb vosaltres com a casa. RECORDS A MARC BANANAS. Un petonet molt gran. BLANCA

miércoles, 2 de abril de 2008

Triatló de Melbourne - 30 març 2008

Crónica de Caru desde Australia

Geniales las fotos de Banyoles! Felicidades a todos por los resultados!!! Mientras vosotros dormíais antes del duatló de Banyoles, yo estaba congelándome en el oceano! Aunque acaba de terminar el verano, tuvimos 10 grados por la mañana! Participé en un triatlón sprint, el ultimo de la temporada en Melbourne. El triatlón era el sexto de la serie Gatorade de 6 triatlones.
He estado entrenando en las ultimas 3 semanas, pero nada muy planificado. Así que se notaba, pero he podido terminar bien, con una cursa a pie fuerte, la bici razonable, pero la natación no muy rápida. Hace 2 años o más que no me probaba el neopreno. La buena notícia es que aún me entra, pero la mala es que casi me ahogué. jejeje...
Participaron más de 3.000 personas! Increíble la organización! Tuvieron como 20 diferentes salidas para separar los grupos, y lo más increíble es que compitieron unas 30 o más mujeres en el grupo de 40 a 45 años! En mi categoria (30 - 34 años) éramos unas 40 chicas. Y todas muy majas!! En la línea de salida para la natación, todas charlando, haciendo chistes...
La natación la hice un poco mal....cuando recuperé la respiración y el ritmo, ya venían los chicos del siguiente grupo por detrás, y me asusté un poco. Salí del agua en 18 minutos, con 3 chicas detrás mio. Considerando que en los entrenos he estado nadando 750 metros en 12 minutos, no estaba muy contenta. Pero en la bici recuperé posiciones y pasé a 7 chicas, terminando los 20 km en 41 minutos. No muy rápido, pero considerando el viento que venía de cara, no estaba mal. Corriendo recuperé todavía más y terminé los 5 kilómetros a pie en 23 minutos.
Por cierto, la mayoría de las chicas y los chicos estaban muy en forma. Aparte de las fotos que envío, podéis ver más fotos y crónicas en la página web: enlace (hay que pinchar en Race 6 - St Kilda).
Besos a todos desde la tierra de los koalas,
Caru

martes, 1 de abril de 2008

Duatló Banyoles - 30 març 2008

Crònica de Dani

A espera de la crónica que nos tiene que hacer nuestra última incorporación americana, Vanessa (tal como le comentó Oscar, es el 'tributo que hay que pagar' cuando uno/a se estrena en el equipo, jeje...), aquí os adelanto un resumen de los resultados, algunas fotos y el enlace con el resto de fotos en un álbum Picasa...(album).
Felicitar a Xavi y a Chivi por su buena contribución a la puntuación del equipo (fueron muy a la par), a Oscar por la estupenda fideuà que nos preparó (jajaja..., també per la cursa, que us explica en el seu blog..., tot i que et vas despistar una mica amb les noies, jeje...), y cómo no, a súper Vanessa que tuvo el valor de afrontar este largo y duro duatlón sin haber tocado prácticamente la bici, pero que sorprendió a sus rivales corriendo como una auténtica gacela (en los primeros 9-10kms iba con las 3 primeras chicas), sin duda será un gran refuerzo para el equipo femenino... Enhorabuena campeona!!! (para el duatlón de Vic vuelve al ataque, y si se animan más chicas para Castellfollit también, a ver si podemos contar con el resto de cracks en las próximas...).
Por mi parte, muy buenas sensaciones en los dos terrenos, especialmente teniendo en cuenta el parón de casi un més sin correr por la lesión del tibial anterior (sólo salí 3 días a correr y con bastante prudencia, la rehabilitación y el reposo ha ido bien) y de no haber calentado nada antes del duatlón (fuimos muy justos de tiempo con el tema dorsales, dificultades para llegar, etc...); corriendo me sentí bien y fresco (a mi promedio habitual, por debajo de los 4min/km) y en la bici disfruté como siempre, pillando y rebentando a la gente (promedio 36,6km/h con bastante viento y repechos), lástima que sólo conté con la colaboración de dos duatletas y yo era el que más pencaba... Lo mejor fue acabar bien y sin resentirme después de la lesión, parece que ya está bien curada...
Completamos la bonita jornada con un rodaje para estirar piernas por los alrededores del lago (con Óscar y Vanessa) y con una estupenda fideuà gentileza de Oscar Arguiñano como recompensa al esfuerzo...
Crònica de Xavi Ensenyat
Tots vam dormir poquet, degut a la llunyania de l'event i sobretot al maleït canvi d'hora. Amb una participació de quantitat i qualitat es va donar el tret de sortida a Banyoles (10 km cursa a peu.-40 km bici.-5 km. cursa a peu), possiblement el poble de Catalunya on més es viu el nostre esport favorit: s'organitzen dos triatlons (un B i un olímpic), un duatló i una marxa cicloturista. El primer sector es va modificar respecte a l'any passat (aquest cop va tocar el conegudíssim itinerari pel parc de la Draga amb les corresponents zigues-zagues). El nostre capi, com era d'esperar, va ser el nostre cap de files i va donar el 'callo' com sempre, sobretot amb un bon primer parcial (35.36, encara que tots sabem que aquest 10.000 és més aviat un 9.000) i una bici en la que va haver de donar la cara en tot moment al seu grupet. El Chivi em va treure uns segons al primer 10.000 però en bici el vaig agafar al primer descens i vam viatjar tota l'estona juntets a la mateixa grupeta. S'ha de dir que ell va donar la cara (a un tram complicat on el vent era frontal i tocava els collons bastant) i un servidor, com és habitual, es va refugiar darrera les rodes dels altres competidors. Al darrer sector cadascú va fer el que va poder en funció de com havia administrat les forces (he de dir que en el meu cas tenia una sobrecàrrega al bessó des de la cursa de canovelles que encara arrossego: hauré de descansar. Semblo lo capi amb les excuses, je je). L' Òscar XL continua posant-se en forma de cara al triatlons (és com un amfibi: troba a faltar el medi aquàtic però es defensa força bé en les disciplines de 'secà'). Finalment, el nostre darrer i flamant fitxatge, la nordamericana Vanessa Myers va fer un paper mol digne que fa concebir esperançes de reflotar el nostre exitós equip femení (atenció als seus grans parcials corrent a peu!!!!!). Cal destacar, un cop més, el paperàs del nostre amic Alex Carreras (Picornell), que va aconseguir el TERCER LLOC, curiosament la mateixa posició que em va prometre a boxes just abans de començar la cursa. Un crack com a persona, esportista...i endeví.

CLASSIFICACIÓ XVIII DUATLÓ DE BANYOLES I COMARCA (més de 300 participants)
Lloc Nom Dorsal CAT. T.META Seg.1 Seg.2 Seg.3 EQUIP
1 MONTGUILLOT HERNANDO, JOAN 178 ABM 1:52:43 0:30:38 1:05:32 0:16:33 C.E.PICORNELL
2 BELLAPART LAS HERAS, ARNAU 398 ABM 1:53:25 0:30:38 1:06:01 0:16:46 C.N. VIC-ETB
3 CARRERAS FABREGAT, ALEX 186 ABM 1:53:43 0:30:39 1:06:01 0:17:03 C.E.PICORNELL
4 ROC AMADOR, AGUSTI 212 ABM 1:54:37 0:30:38 1:06:40 0:17:19 INVERSE DITEC T. VILAN
65 JUAN SALLES, DANIEL 169 ABM 2:04:42 0:35:36 1:09:15 0:19:51 TRIATLO CARIÑENA
149 MARTIN ENSENYAT, XAVIER 172 ABM 2:13:45 0:38:05 1:15:16 0:20:24 TRIATLO CARIÑENA
160 CABRERA FREIXAS, ALBERT 165 V1M 2:15:33 0:37:53 1:15:36 0:22:04 TRIATLO CARIÑENA

180 PADRISA ROVIRA, NURIA 1922 ABF 2:18:11 0:37:39 1:20:33 0:19:59 C.N.REUS PLOMS
194 MIRO DIAZ, ALBERT 3119 ABM 2:19:21 0:39:57 1:16:08 0:23:16 INDEPENDIENTE
226 GOMEZ PAU, OSCAR 713 ABM 2:25:03 0:41:17 1:21:45 0:22:01 TRIATLO CARIÑENA
265 MEYERS, VANESSA 42 ABF 2:41:46 0:40:01 1:40:49 0:20:56 TRIATLO CARIÑENA

CLASSIFICACIÓ EQUIPS: 21 de 31

Arriben reforços...

Donem la benvinguda a les noves incorporacions al Triatló Cariñena - BCN per aquesta temporada 2008, concretament i per ordre cronològic: Xavi Mora (dorsal 164, encara en procés de recuperació d'una lessió - rotura fibrilar que va patir en el duatló de BTT de Queralbs-Puigmal, i que esperem aviat s'incorpori a la competició), Serginho Santervas (dorsal 180, el més junior de l'equip, germà del futur IM Rubinho Santervas, i que ja l'hem vist en acció en 2 duatlons de BTT, esperem veure'l també en d'altres terrenys...), Judith Lluent (dorsal 13, tota una campiona del món de l'esquí, que ja es va estrenar l'any passat en el triatló sprint de Sitges, i que s'incorporarà a les competicions tant aviat acabi amb els campionats sobre neu, serà un bon reforç per l'equip femení), Vanessa Meyers (dorsal 42, ja la vam conèixer l'any passat, amiga d'estudis de Caru, corre molt molt ràpid aquesta noia americana, ja ens ho ha demostrat al duatló de Banyoles, ara sol li falta posar-se a to amb la bici..., també serà un gran reforç de cara als triatlons), i per últim, encara ha de tramitar la llicència, en Toni Marcos (tri-pentatleta que es planteja fer ben aviat un IM); també esperem que s'incorporin aviat a l'equip l'Albert Miró (guanyador d'alguna edició de la Social del CCP, va còrrer en el meu equip en la meva època ciclista, era un bon gregari, jejeje...; va debutar a Banyoles aquest diumenge com a independent, en acabar em va dir que li va agradar i que pensa repetir...) i la seva xicota, la Mar (va fer la marató de BCN). Pel moment, en el llistat que m'ha passat la Fede figurem 20 triatletes amb llicència, a falta d'antics components com ara Pablo, Magí, Xavi García, Angels, Esther, Caru (que està per un temps a Austràlia, però va fent marxes i triatlons per allí..., possiblement vingui a fer Remences aprofitant una visita que ens farà per BCN aquell cap de setmana), i no sé si em deixo algú més...
Animar-vos a tots a participar de l'equip i a fer pinya en el major grau possible en les competis i fora d'elles, quans més serem més riurem...