viernes, 10 de septiembre de 2010

Informació sobre el Club Triatló BCN - TRIFORFUN

TRIATLÓ BCN - TRIFORFUN (la cultura de la diversió fent esport)

Orígens i breu història del Club

El nostre Club de Triatló va iniciar la seva activitat extraoficialment l’any 2000 i oficialment (adherint-se a la F.C.T.) l’any 2003, com una secció dins el Club Ciclista Provençalenc (fundat l’11 de gener de 1930, un dels clubs més antics de Catalunya i d’Espanya), degut a la inquietud d’un grup d’amics i ciclistes formats en aquesta entitat que buscaven noves experiències i noves vessants del seu esport.

Ràpidament la secció va anar creixent, tant en components i humanitat com en resultats, i en poc temps es va guanyar l’estima i el reconeixement per part de la Federació Catalana de Triatló i la resta de clubs, així com de la gent vinculada a aquest esport.

L’any 2007 la secció de Triatló del C.C.Provençalenc pren autonomia pròpia, tot i que bona part dels integrants continuen associats a aquesta entitat d’origen i compartint activitats cicloturistes, i es funda el Club Triatló BCN - Cariñena, que compta amb el modest suport de ‘Cicles Cariñena’, botiga de Barcelona que dóna nom a aquesta nova entitat.

En el transcurs de les darreres temporades, el club ha seguit creixent en nombre d’afiliats i en companyerisme, i també ha obtingut resultats destacats tant a nivell de club (especialment la secció femenina) com a nivell individual segons categories...


Actualitat

Per a la temporada 2011 el club presenta novetats importants en quant a canvi de denominació (en endavant Club Triatló BCN - TRIFORFUN), i de seu social (c/. Entença nº 82), degut al suport de la nova botiga de material de triatló TRIFORFUN, que es vincula directament al Club i pretén ser un gran referent d’aquest esport en la nostra ciutat.
Actualment (temporada 2014) comptem ja amb gairebé 90-100 socis, dels quals unes 20 dones, i el club continua creixent dia a dia.

Tot i aquests últims canvis, el club continua mantenint els mateixos valors que fins ara el caracteritzaven:

- Participació sense límits d’edat ni de sexe (amb atenció especial al sector femení i als més joves...), tant a nivell popular com d’alta competició.
- Pràctica de l’esport com a eina per a la salut i el benestar (sense dopatge).
- El ‘fairplay’.
- Disciplina (bona imatge d’equip), però sense obligacions pel que fa a participació.
- Diversió.
- Bon ambient, harmonia i companyerisme.

Des de la nostra entitat es vol promoure l’esport del triatló i duatló així com de les tres modalitats que el conformen (natació, ciclisme i atletisme), també d’altres activitats derivades com el muntanyisme, el senderisme, la BTT, o el cicloturisme, i facilitar la plena integració i reconeixement de la pràctica de l’esport a tots els nivells.


On fem els entrenaments?, qui ens dirigeix?

No disposem d'instal·lacions pròpies d'entrenament, així com tampoc d'entrenador personal (tot i que és possible gaudir d'aquest servei a través de la botiga TRIFORFUN...). Entre els mateixos membres del club es comparteixen coneixements i experiència (hi ha gent suficientment qualificada, amb bastants anys d’experiència, disposats a compartir coneixements amb les noves incorporacions), i cadascú entrena segons les seves necessitats i objectius. No hi ha obligacions en termes d'entrenaments o competicions, cadascú se les posa, o no, en funció dels seus objectius.

Tot i això, entre setmana ens comuniquem internament per organitzar alguns entrenaments de running (voltants de Barcelona), on es fan grups de diversos nivells si es dóna el cas.
Els caps de setmana, normalment els dissabtes i alguns diumenges que no hi ha competició, es queda per fer sortides en bici a les 9 a.m davant l'estació de Renfe / metro Fabra i Puig (amb Meridiana). Les distàncies que es fan en les sortides són variables (60-100-120km), en funció de l’època de l’any i proximitat de competicions, en qualsevol cas ens adaptem molt a la gent que assisteix perquè sigui accessible per tothom (no deixem a ningú enrere). Són precisament aquestes sortides cicloturistes les més adients per conèixer a la gent del Club, la nostra “filosofia” i l’ambient que s’hi respira, per aquella gent que estigui interessada en accedir al Club.
En èpoques primaverals i estiuenques també organitzem entrenaments en grup un o dos cops per setmana a les platges de Barcelona per practicar la natació.
Aquí teniu alguns exemples:
- Sortides bici 2013: https://plus.google.com/u/0/photos/113584041259736304240/albums/5854118934212121585?gpinv=AMIXal8IGeURg-Quxy7RDFxQR_iBCMej5qeNM_YgY9NkF_-Qvgcyhvhz2MoTkAV6HnAC26FX4EcqzpeWQoDu6ZqnoY4KkwjOv7SoRfL0ne4dTdGp_bkqdhs&cfem=1
- Sortides bici 2012:
https://picasaweb.google.com/113584041259736304240/SortidesDeBiciTemporada2012
- Entrenaments swim 2012:
https://picasaweb.google.com/113584041259736304240/SwimForFunTemporada2012


Què haig de fer per incorporar-me al Club Triatló BCN - TRIFORFUN i per federar-me?

Per formar part d'aquesta “gran família” només demanem que es respectin els valors del club, així com l'aportació d'una quota inicial anual de 25 euros, tret de juniors, sub-23 i fèmines que pagaran 15€. Aquesta quota anual es veurà reduïda el segon any i successius, en cas de continuïtat al club, amb una aportació simbòlica de 15 euros en tots els casos.
Els diners recaptats per les quotes de soci aniran destinats a despeses de Club (llicència de club, inscripcions a determinades proves per equips, despeses de gestió, stock de roba, etc...) i en definitiva, als mateixos socis...
Prèviament a l’acceptació-admissió d’un nou soci cal que contacteu amb qualsevol membre de la Junta Directiva (en el e-mail de contacte o telefònicament) i us doneu a conèixer en alguna de les sortides que organitzem els caps de setmana o en alguna cursa o entrenaments...

La tramitació i pagament de la llicència federativa individual en triatló pertanyent al nostre Club corre per compte del propi triatleta (les noves altes cal que s’adrecin a la F.C.T, Passeig Joan de Borbó nº 93, dins les instal·lacions del Club Natació Barcelona, Tf: 93 307 93 32), previ consentiment i notificació per part del president del Club.
Per al 2014, la tarifa que té estipulada la F.C.T. és de 77€ per la llicència individual com a federat de club en categories sub-23, senior i veterans (67€ per juniors i 0€ per cadets). A més, els federats per poder competir han de tenir obligatòriament el xip groc de ChampionChip (es pot adquirir a la mateixa botiga TriForFun...).
La renovació de la llicència en temporades successives, així com les inscripcions a curses (també a càrrec del propi triatleta), es pot fer via online i pagament amb targeta en la web de la F.C.T http://www.triatlo.org/
Les despeses de viatges a curses també són a càrrec de cadascú, tot i que ens agrupem de la millor manera per reduir costos.


On podem adquirir el mono del Club Triatló BCN - TRIFORFUN?

Un cop admès com a soci, i per aconseguir la roba oficial del club a un preu especial (tant de triatló com de ciclisme), hauràs de contactar al e-mail de contacte del Club per confirmar disponibilitat i t'hauràs d'apropar a la botiga TRIFORFUN (c/. Entença nº 82). Per formar part d'aquest Club gaudiràs d'avantatges i descomptes, a part d’una atenció especial.
Tot i no ser una obligació vestir el mono oficial del Club, per qüestions d’imatge, de compromís amb l’esponsor, de companyerisme i per identificar-nos millor com a club, així ho fem en la gran majoria de competicions, especialment en les del circuit català. S'haurà d'adquirir en donar-se d'alta com a soci o esperar a la següent comanda en cas de no tenir en estoc.

No hay comentarios: