lunes, 13 de septiembre de 2010

Entrenaments pre Vacances - 4 a 7 d'agost 2010

Com ja és habitual, un bon grapat de Tri BCN's quedem els dissabtes que no hi ha competi a les 9h a Fabra i Puig amb Meridiana (davant la parada de metro) per fer rodatge de bici en grup i passar una bona estona de germanor... (sense faltar el moment coca-cola, jeje...)
Aquí teniu un petit tast d'alguns entrenaments de grup previs a les vacances... Podeu veure més fotos en aquest ÀLBUM - Entrenaments de Grup (també d'alguns mesos anteriors...).

Dimarts 3 d'agost
Sortida de bici per la tarda anant per la costa a ritme relaxat fins a Arenys de Mar (78km), amb Miki, Judith, Eli, Marc R., Nella i un servidor... Bon debut de l'última incorporació al Team (Nella), provinent de Costa Rica, se la veu forteta a la noia i almenys nedant i en bici donarà molta guerra, jeje... També ens vam trobar amb Montse i Frank, que passaven per allí en cotxe i ens van saludar i fer alguna foto...

Dimecres 4 d'agost
Per la tarda altre cop, concentració a la platja de BCN dels mateixos del dia abans més Marc Villacampa i Neus, fent primer el circuit de natació del tri de la Vila, amb l'aigua un tant tèrbola i bastant mogudeta, després transició (box ubicat a la botiga de lloguers de bicicletes on treballa en Jordi Relaño), i tot seguit a córrer uns 40 minuts escassos, acabant de rematar la jornada amb unes pràctiques de tàndem i amb una distesa tertúlia, bon rollo com sempre, jeje...

Dissabte 7 d'agost
Vuit tri BCN's encara per Barcelona, rodant per la ctra. de la Roca, alguns ja a punt de 'fer les maletes' i fent els deures per afrontar els triatlons de l'agost (Pareja i Cuenca) i la Marxa Cicloturista Pedro Delgado... Molta il.lusió veure de nou a la nostra companya d'equip Raquel, que junt amb Rubinho ja han tornat de Bilbo i els anirem veient més sovint...
Salut i bones vacances!!!, ens veiem a la tornada...

viernes, 10 de septiembre de 2010

Informació sobre el Club Triatló BCN - TRIFORFUN

TRIATLÓ BCN - TRIFORFUN (la cultura de la diversió fent esport)

Orígens i breu història del Club

El nostre Club de Triatló va iniciar la seva activitat extraoficialment l’any 2000 i oficialment (adherint-se a la F.C.T.) l’any 2003, com una secció dins el Club Ciclista Provençalenc (fundat l’11 de gener de 1930, un dels clubs més antics de Catalunya i d’Espanya), degut a la inquietud d’un grup d’amics i ciclistes formats en aquesta entitat que buscaven noves experiències i noves vessants del seu esport.

Ràpidament la secció va anar creixent, tant en components i humanitat com en resultats, i en poc temps es va guanyar l’estima i el reconeixement per part de la Federació Catalana de Triatló i la resta de clubs, així com de la gent vinculada a aquest esport.

L’any 2007 la secció de Triatló del C.C.Provençalenc pren autonomia pròpia, tot i que bona part dels integrants continuen associats a aquesta entitat d’origen i compartint activitats cicloturistes, i es funda el Club Triatló BCN - Cariñena, que compta amb el modest suport de ‘Cicles Cariñena’, botiga de Barcelona que dóna nom a aquesta nova entitat.

En el transcurs de les darreres temporades, el club ha seguit creixent en nombre d’afiliats i en companyerisme, i també ha obtingut resultats destacats tant a nivell de club (especialment la secció femenina) com a nivell individual segons categories...


Actualitat

Per a la temporada 2011 el club presenta novetats importants en quant a canvi de denominació (en endavant Club Triatló BCN - TRIFORFUN), i de seu social (c/. Entença nº 82), degut al suport de la nova botiga de material de triatló TRIFORFUN, que es vincula directament al Club i pretén ser un gran referent d’aquest esport en la nostra ciutat.
Actualment (temporada 2014) comptem ja amb gairebé 90-100 socis, dels quals unes 20 dones, i el club continua creixent dia a dia.

Tot i aquests últims canvis, el club continua mantenint els mateixos valors que fins ara el caracteritzaven:

- Participació sense límits d’edat ni de sexe (amb atenció especial al sector femení i als més joves...), tant a nivell popular com d’alta competició.
- Pràctica de l’esport com a eina per a la salut i el benestar (sense dopatge).
- El ‘fairplay’.
- Disciplina (bona imatge d’equip), però sense obligacions pel que fa a participació.
- Diversió.
- Bon ambient, harmonia i companyerisme.

Des de la nostra entitat es vol promoure l’esport del triatló i duatló així com de les tres modalitats que el conformen (natació, ciclisme i atletisme), també d’altres activitats derivades com el muntanyisme, el senderisme, la BTT, o el cicloturisme, i facilitar la plena integració i reconeixement de la pràctica de l’esport a tots els nivells.


On fem els entrenaments?, qui ens dirigeix?

No disposem d'instal·lacions pròpies d'entrenament, així com tampoc d'entrenador personal (tot i que és possible gaudir d'aquest servei a través de la botiga TRIFORFUN...). Entre els mateixos membres del club es comparteixen coneixements i experiència (hi ha gent suficientment qualificada, amb bastants anys d’experiència, disposats a compartir coneixements amb les noves incorporacions), i cadascú entrena segons les seves necessitats i objectius. No hi ha obligacions en termes d'entrenaments o competicions, cadascú se les posa, o no, en funció dels seus objectius.

Tot i això, entre setmana ens comuniquem internament per organitzar alguns entrenaments de running (voltants de Barcelona), on es fan grups de diversos nivells si es dóna el cas.
Els caps de setmana, normalment els dissabtes i alguns diumenges que no hi ha competició, es queda per fer sortides en bici a les 9 a.m davant l'estació de Renfe / metro Fabra i Puig (amb Meridiana). Les distàncies que es fan en les sortides són variables (60-100-120km), en funció de l’època de l’any i proximitat de competicions, en qualsevol cas ens adaptem molt a la gent que assisteix perquè sigui accessible per tothom (no deixem a ningú enrere). Són precisament aquestes sortides cicloturistes les més adients per conèixer a la gent del Club, la nostra “filosofia” i l’ambient que s’hi respira, per aquella gent que estigui interessada en accedir al Club.
En èpoques primaverals i estiuenques també organitzem entrenaments en grup un o dos cops per setmana a les platges de Barcelona per practicar la natació.
Aquí teniu alguns exemples:
- Sortides bici 2013: https://plus.google.com/u/0/photos/113584041259736304240/albums/5854118934212121585?gpinv=AMIXal8IGeURg-Quxy7RDFxQR_iBCMej5qeNM_YgY9NkF_-Qvgcyhvhz2MoTkAV6HnAC26FX4EcqzpeWQoDu6ZqnoY4KkwjOv7SoRfL0ne4dTdGp_bkqdhs&cfem=1
- Sortides bici 2012:
https://picasaweb.google.com/113584041259736304240/SortidesDeBiciTemporada2012
- Entrenaments swim 2012:
https://picasaweb.google.com/113584041259736304240/SwimForFunTemporada2012


Què haig de fer per incorporar-me al Club Triatló BCN - TRIFORFUN i per federar-me?

Per formar part d'aquesta “gran família” només demanem que es respectin els valors del club, així com l'aportació d'una quota inicial anual de 25 euros, tret de juniors, sub-23 i fèmines que pagaran 15€. Aquesta quota anual es veurà reduïda el segon any i successius, en cas de continuïtat al club, amb una aportació simbòlica de 15 euros en tots els casos.
Els diners recaptats per les quotes de soci aniran destinats a despeses de Club (llicència de club, inscripcions a determinades proves per equips, despeses de gestió, stock de roba, etc...) i en definitiva, als mateixos socis...
Prèviament a l’acceptació-admissió d’un nou soci cal que contacteu amb qualsevol membre de la Junta Directiva (en el e-mail de contacte o telefònicament) i us doneu a conèixer en alguna de les sortides que organitzem els caps de setmana o en alguna cursa o entrenaments...

La tramitació i pagament de la llicència federativa individual en triatló pertanyent al nostre Club corre per compte del propi triatleta (les noves altes cal que s’adrecin a la F.C.T, Passeig Joan de Borbó nº 93, dins les instal·lacions del Club Natació Barcelona, Tf: 93 307 93 32), previ consentiment i notificació per part del president del Club.
Per al 2014, la tarifa que té estipulada la F.C.T. és de 77€ per la llicència individual com a federat de club en categories sub-23, senior i veterans (67€ per juniors i 0€ per cadets). A més, els federats per poder competir han de tenir obligatòriament el xip groc de ChampionChip (es pot adquirir a la mateixa botiga TriForFun...).
La renovació de la llicència en temporades successives, així com les inscripcions a curses (també a càrrec del propi triatleta), es pot fer via online i pagament amb targeta en la web de la F.C.T http://www.triatlo.org/
Les despeses de viatges a curses també són a càrrec de cadascú, tot i que ens agrupem de la millor manera per reduir costos.


On podem adquirir el mono del Club Triatló BCN - TRIFORFUN?

Un cop admès com a soci, i per aconseguir la roba oficial del club a un preu especial (tant de triatló com de ciclisme), hauràs de contactar al e-mail de contacte del Club per confirmar disponibilitat i t'hauràs d'apropar a la botiga TRIFORFUN (c/. Entença nº 82). Per formar part d'aquest Club gaudiràs d'avantatges i descomptes, a part d’una atenció especial.
Tot i no ser una obligació vestir el mono oficial del Club, per qüestions d’imatge, de compromís amb l’esponsor, de companyerisme i per identificar-nos millor com a club, així ho fem en la gran majoria de competicions, especialment en les del circuit català. S'haurà d'adquirir en donar-se d'alta com a soci o esperar a la següent comanda en cas de no tenir en estoc.

jueves, 9 de septiembre de 2010

Información sobre el Club Triatló BCN - TRIFORFUN

TRIATLÓ BCN - TRIFORFUN (la cultura de la diversión practicando deporte)

Orígenes y breve historia del Club

Nuestro Club de Triatlón inició su actividad extraoficialmente el año 2000 y oficialmente (adhiriéndose a la FCT) en el año 2003, como una sección dentro del Club Ciclista Provençalenc (fundado el 11 de enero de 1930, uno de los clubes más antiguos de Cataluña y de España), debido a la inquietud de un grupo de amigos y ciclistas formados en esta entidad que buscaban nuevas experiencias y nuevas variantes de su deporte.

Rápidamente la sección fue creciendo, tanto en componentes y humanidad como en resultados, y en poco tiempo se ganó la estima y el reconocimiento por parte de la Federación Catalana de Triatlón y el resto de clubes, así como de la gente vinculada a este deporte.

El 2007 la sección de Triatlón del C.C.Provençalenc toma autonomía propia, aunque buena parte de los integrantes continúan asociados a esta entidad de origen y compartiendo actividades cicloturistas, y se funda el Club Triatló BCN - Cariñena, que cuenta con el modesto apoyo de 'Ciclos Cariñena', tienda de Barcelona que da nombre a esta nueva entidad.

En el transcurso de las últimas temporadas, el club ha seguido creciendo en número de afiliados y en compañerismo, y también ha obtenido resultados destacados tanto a nivel de club (especialmente la sección femenina) como a nivel individual según categorías ...


Actualidad

Para la temporada 2011 el club presenta novedades importantes en cuanto a cambio de denominación (en adelante Club TRIATLÓ BCN - TRIFORFUN), y de sede social (c/. Entença nº 82), debido al apoyo de la nueva tienda de material de triatlón TRIFORFUN, que se vincula directamente al Club y pretende ser un gran referente de este deporte en nuestra ciudad.
Actualmente (temporada 2014) contamos ya con unos 90-100 socios, de los cuales unas 20 mujeres, y el club continúa creciendo día a día.

A pesar de estos cambios, el club sigue manteniendo los mismos valores que hasta ahora lo caracterizaban:

- Participación sin límites de edad ni de sexo (con atención especial al sector femenino y a los más jóvenes ...), tanto a nivel popular como de alta competición.
- Práctica del deporte como herramienta para la salud y el bienestar (sin dopaje).
- El 'fairplay'.
- Disciplina (buena imagen de equipo), pero sin obligaciones en cuanto a participación.
- Diversión.
- Buen ambiente, armonía y compañerismo.

Desde nuestra entidad se quiere promover el deporte del triatlón y duatlón así como de las tres modalidades que lo conforman (natación, ciclismo y atletismo), también de otras actividades derivadas como el montañismo, el senderismo, la BTT, o el cicloturismo, y facilitar la plena integración y reconocimiento de la práctica del deporte a todos los niveles.


¿Dónde hacemos los entrenamientos?, ¿Quien nos dirige?

No disponemos de instalaciones propias de entrenamiento, así como tampoco de entrenador personal (aunque es posible disfrutar de este servicio a través de la tienda TRIFORFUN...). Entre los mismos miembros del club se comparten conocimientos y experiencia (hay gente suficientemente cualificada, con bastantes años de experiencia, dispuestos a compartir conocimientos con las nuevas incorporaciones), y cada uno entrena según sus necesidades y objetivos. No hay obligaciones en términos de entrenamientos o competiciones, cada uno se las pone o no en función de sus objetivos.

Sin embargo, entre semana nos comunicamos internamente para organizar algunos entrenamientos de running (alrededores de Barcelona), donde se hacen grupos de varios niveles si se da el caso.
Los fines de semana, normalmente los sábados y algunos domingos que no hay competición, se queda para hacer salidas en bici a las 9 a.m. frente a la estación de Renfe / metro Fabra i Puig (con Meridiana). Las distancias que se hacen en las salidas son variables (60-100-120km), en función de la época del año y proximidad de competiciones, en cualquier caso nos adaptamos mucho a la gente que asiste para que sea accesible para todos (no dejamos a nadie atrás). Son precisamente estas salidas cicloturistas las más adecuadas para conocer a la gente del Club, nuestra "filosofía" y el ambiente que se respira, para aquella gente que esté interesada en acceder al Club.
En épocas primaverales y veraniegas también organizamos entrenamientos en grupo un día a la semana en las playas de Barcelona para practicar la natación.
Aquí tenéis algunos ejemplos:
- Entrenos bici 2013: https://plus.google.com/u/0/photos/113584041259736304240/albums/5854118934212121585?gpinv=AMIXal8IGeURg-Quxy7RDFxQR_iBCMej5qeNM_YgY9NkF_-Qvgcyhvhz2MoTkAV6HnAC26FX4EcqzpeWQoDu6ZqnoY4KkwjOv7SoRfL0ne4dTdGp_bkqdhs&cfem=1
- Entrenos bici 2012:
https://picasaweb.google.com/113584041259736304240/SortidesDeBiciTemporada2012
- Entrenos swim 2012:
https://picasaweb.google.com/113584041259736304240/SwimForFunTemporada2012



¿Qué debo hacer para incorporarme al Club TRIATLÓ BCN - TRIFORFUN y para federarme?

Para formar parte de esta "gran familia" sólo pedimos que se respeten los valores del club, así como la aportación de una cuota inicial anual de 25 euros, salvo juniors, sub-23 y féminas que pagarán 15 €. Esta cuota anual se verá reducida el segundo año y sucesivos, en caso de continuidad en el club, con una aportación simbólica de 15 euros en todos los casos.
El dinero recaudado por las cuotas de socio irá destinado a gastos de Club (licencia de club, inscripciones a determinadas pruebas por equipos, gastos de gestión, stock de ropa, etc ...) y en definitiva, a los mismos socios ...
Previamente a la aceptación-admisión de un nuevo socio, deberéis contactar con cualquier miembro de la Junta Directiva (en el e-mail de contacto o telefónicamente) y daros a conocer en alguna de las salidas que organizamos los fines de semana o en alguna carrera o entrenamientos ...

La tramitación y pago de la licencia federativa individual en triatlón perteneciendo a nuestro Club corre por cuenta del propio triatleta (las nuevas altas deben dirigirse a la FCT, Passeig Joan de Borbó nº 93, dentro de las instalaciones del Club Natació Barcelona, Tf: 933079332), previo consentimiento y notificación por parte del presidente del Club y/o persona autorizada.
Para el 2014, la tarifa que tiene estipulada la FCT es de 77 € para la licencia individual como federado de club en categorías sub-23, senior y veteranos (67 € para juniors y 0 € para cadetes). Además, los federados para poder competir deben tener obligatoriamente el chip amarillo de ChampionChip (se puede adquirir en la misma tienda TriForFun ...).
La renovación de la licencia en temporadas sucesivas, así como las inscripciones a carreras (también a cargo del propio triatleta), se puede hacer vía online y pago con tarjeta en la web de la F.C.T http://www.triatlo.org/
Los gastos de viajes a carreras también son a cargo de cada uno, aunque nos agrupamos de la mejor manera para reducir costes.


¿Dónde podemos adquirir el mono del Club TRIATLÓ BCN - TRIFORFUN?

Una vez admitido como socio, y para conseguir la ropa oficial del club a precio especial (tanto de triatlón como de ciclismo), tendrás que acercarte a la tienda TRIFORFUN (c/. Entença nº 82).
Por el hecho de formar parte de este Club disfrutarás de ventajas y descuentos, a parte de una atención especial.
A pesar de no ser una obligación vestir el mono oficial del Club, por cuestiones de imagen, de compromiso con el esponsor, de compañerismo y para identificarnos mejor como club, así lo hacemos en la gran mayoría de competiciones, especialmente en las del circuito catalán. Deberá adquirirse al darse de alta como socio o esperar a la siguiente comanda en caso de no tener en estoc.

miércoles, 8 de septiembre de 2010

Pujada a Montserrat i Travessia de Sitges 2.200m - 31 juliol i 1 agost 2010

Crònica de Dani 'Capi'
Cap de setmana força complert com a aperitiu a les vacances, amb ascensió a Montserrat dissabte amb un total de 120km (Neus, Serginho i un servidor), i per si no fos suficient, a l'endemà travessia de natació de 2.200m a Sitges anant i tornant en bici des de Barcelona (en aquest cas, els únics atrevits, Neus 'Machine' i un servidor, i allí ens vam trobar amb el company Ernest que també feia la travessia i ens va guardar les bicis al cotxe...).
Podeu veure totes les fotos en aquest ÀLBUM Montserrat - Sitges

Dissabte 31 de juliol: BCN-MONTSERRAT-BCN (120km)
A l'esquerra, i abans d'iniciar la pujada final, amb els compis Serginho (que tot i el posat 'serio' i de 'bon xaval', ens té assegurat l'espectacle cada cop que ve, jaja...) i Neus 'machine'...; per tots dos era novetat això de pujar a Montserrat, no en canvi per mi, que en l'època ciclista ho pujava 3 ó 4 cops en una mateixa temporada..., tot un clàssic que té un encant especial, i més per als què ens tira la muntanya...
En la foto de la dreta veureu que la meva scott no necessita un motoret com la de Cancellara per pujar Montserrat, puja tota soleta i sense cames, jajaja...
Neus i Serginho en els inicis de la pujada (8km des de Monistrol de Montserrat), amb aquest increïble i peculiar perfil de la muntanya com a teló de fons...
Altre cop els dos 'figures', afrontant ara la rampa més dura, a kilòmetre i mig aproximadament del final...
Les típiques fotos obligades un cop ets adalt (i després de polir-nos quasi tota una coca-cola de 2,25l, eh Serginho?, jajaja...), amb aquestes impressionants i màgiques formacions rocoses al darrera que tant bé caracteritzen Montserrat... El cotxe de 'recolzament', també tot un puntàs, jeje... (hi havia casamentori...)

Diumenge 1 d'agost: TRAVESSIA DE SITGES 2.200m + 110km bici
Amb les cames encara un pel carregades del dia abans, Neus i un servidor ens llencem altre cop a l'aventura, amb la motxil.leta a l'esquena i 'tira milles' cap a Sitges..., 47kms des de Barcelona per l'Autovia de Castelldefels i amb les Costes del Garraf per anar 'tonificant' les cames abans de llençar-nos a l'aigua, jeje...
Tot un puntàs retrobar-nos de nou amb el nostre ex-cap de files Ernest (el de la protecció solar 80, jeje...), que tot i algun quilet de més, ens va demostrar que continua sense perdre les seves grans facultats de nedador, jeje... (us adjunto classificació abaix...). Neus i jo ens ho vam prendre bastant de 'tranqui', ja que les cames anaven ja bastant carregadetes i havia perill de rampes..., de fet jo a penes vaig bellugar els peus...
Primera sortida de la travessia de 2.200m: tots els nois... Enguany, l'aigua bastant més tranquil·la i neta que en edicions anteriors...
... i aquí tenim a les valentes!!!, mostrant bíceps i 'el número de la suerte para hoy', jeje...
Segona sortida: totes les noies... (més d'una em passa quasi per sobre en els darrers metres, jeje...)
Aquest any bastant més sencer que en edicions anteriors (acostumo a 'pillar bons globos' en aquest tipus de travessies quan l'aigua està moguda...).
Amb el col.lega Aleix (foto central) vam estar xerrant una estona...
I Neus 'machine' (amb l'esglèsia de Sitges al fons) encara no era ben conscient del 'calvari' que encara l'esperava, jeje..., uns 63kms més per tornar a casa amb la motxil.leta a l'esquena, aquest cop però pel temible Ordal, això sí, després d'uns bons bocates i gelats i d'una merescuda migdiada en la gespa del passeig marítim de Sitges... Tornada en bici un pel 'accidentada'..., dues reparacions per punxada i la Neus maleint els meus ossos per deixar-se ficar en aquests 'verengenales' (em va intentar convèncer prèviament de l'opció Renfe, jajaja...), però va ser una bona preparació per la marxa cicloturista Perico Delgado del 22 d'agost i va consolidar encara més el seu títol de Machine en la seva primera temporada, jeje..; ja s'ens va fer de nit arribant a BCN...

CLASSIFICACIÓ TRAVESSIA SITGES 2200m
Lloc Dr NOM COGNOMS CAT. Sx CLUB Temps
1 705 Victor Goicoechea Casanueva JUNM M Club Natación Palma 28:48:00
19 556 ESTER MORENO SERRANO JUNF F Club Natació Sant Feliu 33:46:00
94 704 ERNEST GIROS SENSERRICH MASAM M TRIATLO BCN - CARIÑENA 42:40:00
242 730 DANI JUAN SALLES MASBM M TRIATLÓ BCN - CARIÑENA 54:26:00
265 564 NEUS PICH CANES ABSF F TRIATLÓ BCN - CARIÑENA 57:29:00
300 578 LOURDES TORRES BAUMGARTNER MASBF F GAVA TRIATLO 1:09:30
301 648 Ferran Castellanos Gonzalez MASBM M Club Natació Sitges 1:25:50

martes, 7 de septiembre de 2010

IRONMAN ZURICH 25 JULIOL -SEGONA PART

Com a continuació de la crònica anterior adjuntem video arribada del xavi, un crack en el seu primer Ironman, i fotos en execució dels membres del equip.
Una mica de cursa al matí
Sopar de pasta Giovani Rana, UMM!!!
Xavi
Jordi
Blanca
Judith


IRONMAN ZURICH - 25 juliol 2010

Crònica Judith Lluent
El 25 de juliol 6 components de l'equip varen disputar l'IRONMAN de Zurich, Blanca Trenas, Judith Lluent, Xavier Garcia, Jordi Olivella, Lluís Rey i Santi Sánchez. Tots varen ser Finishers.
Foto d'equip, amb Jordi Antolí i Oriol Nonem companys d'altres clubs que també varen viatjar amb nosaltres, ens falten els companys Lluís i Santi.
Zurich ha estat el meu segon ironman i no serà l'últim tot i patiment que vaig tenir durant la marató.
El dia es va llevar fantàstic no plovia després de 3 dies de no parar. No feia ni fred ni calor, ideal.

La sortida a l'aigua vaig optar per la zona pensada només per a les dones, però quan només duia poder 25 m ja vaig començar a rebre cops de homes i dones, érem 2500 a la sortida.
La primera volta a l'aigua va anar força bé, encara que en arriba a l'illa que es creuava per a iniciar la segona volta, anava una mica fora de la millor línia. La segona volta se'm va fer una mica llarga, però bé, sortia de l'aigua amb el temps que més o menys havia pensat.
Durant la transició no vaig veure ningú del equip.
Inicío el circuit de bici, veig que sense massa esforç estic rodant a 32-34Km/h, em dic a mi mateixa que vaig massa ràpid, sinó a la segona volta o pagaré, intento baixar una mica el ritme. Arriba la primera pujadeta la passo força bé. el circuit és molt amb granges i prats increïbles, estem a Suïssa. La segona pujada és més dura i l'acabo pujant però aquí ja vaig més justa. Finalment la rampa prop de la zona de meta, increïble sembla la pujada del Tourmalet, gent a totes bandes animant com energúmens. Bé la baixada i cap a la segona volta a poc de començar-la he de fer una parada tècnica, WC i altres coses. Les pujades en aquesta segona volta ja em semblem més dures sobre tot la segona que mentre tinc la via del tren a la dreta em passa la Blanca que va com una locomotora. Ja quasi arribant a meta he de tornar a fer una parada tècnica WC. Tot controlat.
Segona transició aquí m'ho prenc amb més calma bec força líquid em poso les bambes i a córrer. La primera volta perfecte, però a partir de la meitat de la segona volta començo a tenir molt dolor subabdominal degut a la regla. M'ho prenc en calma camino perquè baixi el dolor i troto fins que em torna a venir. Tinc clar que acabo però no com voldria. Durant el trajecte em vaig creuant i passen els companys que animen a tope. La Motse i la Eli del Jovent, no paren d'animar cada vegada que passo per la seva posició.
Finalment, arriben els 2 km aquests els corro peti qui peti i arribo a meta amb 14:03:36. Allà m'espera primer la Blanca que em fa una super abraçada i la resta de company de l'equip.

Tots Finishers, Felicitats!!!

Aprofito per donar les gràcies pel suport rebut durant tota la Montse (parella del Xavi), que va aguantar al peu del canó i va ser una excel·lent reportera gràfica.

Crònica Xavier García (crònica d'un debutant en la distància)

Km 40 de la marató, sóc l’home més feliç del món. Em dic a mi mateix: Xavi, això ja està fet. Estàs a punt de ser un finisher Ironman. Durant aquests dos quilòmetres que em falten per arribar a meta començo a pensar en tot el recorregut fet. Han estat 7 mesos de preparació, d’esforç, de sacrifiqui, però al creuar la meta el primer que vaig pensar és: ha valgut la pena l’esforç!!!!!

El meu objectiu era acabar la cursa ( debutava en la distància) i ho he fet amb bones sensacions, gaudint de l’ambient, de la gent i amb ganes de repetir.

La cursa es va iniciar a les 7.00 h. Tinc clara l’estratègia. Nedo bastant tranquil, exceptuant els primers 200 metres i al finalitzar la primera volta, on has de creuar una petita illa per iniciar la segona volta. Aquí hi ha molts cops.. Economitzo energia gastant el mínim possible, sense forçar i primer sector fet.

( parcial 1.16 ).

Faig a T1 amb tranquil·litat, potser massa ( trigo 7 minuts en sortir amb la bici). El sector de la bici, el meu “punt més fluix” me’l prenc amb molta calma.

( parcial 6. 40)

Els primers 30 km són totalment plans. Em passa tothom, sóc un pèssim “rodador”. Ja se el que em tocarà entrenar aquest hivern!!!!! Després vindrien dos ports que portaria millor que els primers 30 kilòmetres, però sempre prudent, controlant les pulsacions. Al km 85 el heartbreak hill, 500-700 metres de pujada molt forta però que amb el súper ambientazuuuuu que hi havia ( sembla el Tour de França) es puja sol, i després tornada cap al llac on s’inicia de nou el recorregut.

Menjo i m’hidrato correctament durant tot el sector. Potser massa. Vaig veure molta aigua i isotònic per por a la deshidratació, però no feia massa calor. La segona volta vaig haver de parar moltes vegades a pixar!!! Una altra cosa que hauré de tenir en compte...Que hi farem.

Faig la T2 novament amb tranquil·litat ( 7 minuts més. Segona cosa que hauré de millorar aquest hivern).

Em disposo a córrer la marató. El circuit és empipador perquè havia alguns girs, pujades, baixades, sobretot a l’inici, però vaig agafar un ritme còmode i anava fent. Hi havia molta gent durant tot el circuit, cosa que s’agraïa i em va fer més suportable les 4 voltes que havíem de fer. Seguia amb la pixera que em va fer parar 4 o 5 cops més. Quina ràbia...

(parcial marató 4.15).

Ja sóc un Ironman !!!!!!!!!!!!!! Amb un temps final de 12 hores i 28 minuts.


Ha estat un gran repte. Ha valgut la pena. M’ha ampliat el concepte del que és possible i que si vols, pots fer-ho.

Jo era el primer que pensava, fa un any, que un Ironman era massa..... però a mesura que s’anava apropant el dia cada cop ho veia menys difícil. Ara el meu concepte sobre l’Ironman ha canviat.

S’ha d’entrenar molt. Dedicar-hi moltes hores, però us asseguro que l’esforç s’ho val. És una gran satisfacció personal.

Així, que animo a tots aquells que esteu pensant debutar en Ironman que us “llanceu a la piscina” ja. Que si jo l’he acabat qualsevol de vosaltres també pot.

Des d’aquí felicitar un cop més la Blanca, la Judith, el Jordi, el Santi, el Lluís i també a l’Oriol i en Jordi amb qui vam passar uns dies inoblidables per Zurich.

Felicitats Finishers !!!!!!


CLASSIFICACIÓ:

HOMES

1. Schildknecht Ronnie, SUI, 1979, Thalwil 8:12.40,1

2. Sundberg Swen, GER, 1974, D-Herzogenaurach 8:29.18,9

3. Aigroz Mike, SUI, 1978, Château-d'Oex 8:34.24,6

563. Olivella Pujol Jordi 1969 ----- 10:42.29,1 1:39.48,2

634. Sanchez Santi 1968 ----- 10:50.52,5 1:48.11,6

978. Rey Lluis 1969 ----- 11:30.48,5 2:28.07,6

1369. Garcia Garcia Xavier 1974 ----- 12:28.05,9 3:33.12,2

DONES

1. Thürig Karin, SUI, 1972, Retschwil 9:00.04,5

2. Bij De Vaate Heleen, NED, 1974, NL-Stein 9:23.50,8

3. Lehmann Monika, SUI, 1972, Berikon 9:28.25,6

109. Trenas Hinojosa Blanca 1973 ----- 12:04.25,9 2:28.00,0

233. Lluent Vallet Judith 1971 ----- 14:03.36,0 4:27.10,

Triatló de la Vila (BCN) - 18 juliol 2010

A l'espera de la crònica d'algun company, us avancem alguna foto de grup d'aquest triatló que es disputa a casa nostra i en el què van participar 11 Tri BCN's (4 noies i 7 nois). La resta de fotos les podeu trobar en aquest ÀLBUM - TRI DE LA VILA (en aquesta ocasió vaig fer de reporter i de supporter...)
El Team femení (Judith, Neus, Paloma i Blanca en aquesta ocasió), s'ho van passar força bé com ja és habitual, aconseguint ademés la 4ª posició per equips d'un total de 9 equips, i ben aprop de les terceres... Enhorabona noies!!!
El col.lega 'Sergey Pikolín' (mono blau), va fer una bona estrena en el seu primer triatló, ben aviat s'incorporarà oficialment a files del Tri BCN... Miki, per una errada logística, va sortir amb l'últim grup...
En acabar, tots contents... (bé, Serginho potser no tant, ja que va tenir certs problemes en la cursa a peu...), sans i estalvis, que donada la multitud i el tipus de circuit, ja és tot un èxit...
Una foto més ja marxant de boxes (i abans d'anar a prendre el solet i relaxar-se a la platja, jeje...), amb en Jordi Esqueri que s'estrenava amb els triatlons, al igual que en Pikolín... Enhorabona a tots/es!!!

lunes, 6 de septiembre de 2010

Half i Olímpic de les Angles - 11 juliol 2010

Alguns dels components del Team Tri BCN - Cariñena (Judith, Xavi G., Miki, Neus i Dani), a falta de 5 components més (Blanca, Jordi Catxetty, Santi, Adolfo, Lluís Rey), que vam participar d'un intens cap de setmana triatlètic pel Pirineu francès... En la foto, arc d'arribada dels Altriman (dissabte) com a teló de fons...
Un entorn i uns paisatges de muntanya idonis per a dur a terme un triatló... I allí al fons, el llac de Matemale, on ens esperava la remullada a l'endemà..., aquest any però, i per sort, amb l'aigua més calenteta que en l'edició anterior...

Crònica de Dani 'Capi'
Gran cap de setmana triatlètic i amb bona companyia de tri BCN's (10 finishers de 10 !!!, 6 en el Half i 4 en l'olímpic, tenint en compte que Jose i Vitalla no van poder assistir finalment...).
Per la meva part, content amb el resultat (pos. 45, que encara es podia haver millorat bastant si no m'hagués entretingut tant amb les transicions i si no m'hagués reservat en la cursa a peu, que vaig fer majoritàriament amb la companyia del col·lega Santi...), i sobre tot amb el fet de no tenir aquest cop cap problema estomacal, que és el meu gran handicap en llarga distància... Les compressport van fer bé la seva feina i no em va donar cap rampa al bessó tocat dies abans, i la alimentació va ser força prudent (tant sols un parell de bollitos amb formatge, mantega i pernil, un parell de gels squeezy i un tubet d'aquests que et donen de gel de magnesi, i poca cosa més..., això sí, una bona hidratació...). Sens dubte un dels Halfs més durs que he fet, quasi tant com el de Balaguer d'enguany, però amb un traçat de bici molt idoni per les meves condicions (vaig disfrutar-lo a tope, avançant força posicions), i amb 22-23km de cursa a peu amb una sorpresa-'emboscada' nova d'aquesta edició..., un tram de 800m amb forta pujada...
Bona germanor entre companys, ja reflectida la nit abans amb el sopar que vam fer la majoria a Cal Cofa (Llíbia), la resta estaven al camping de Matemale amb les respectives famílies...; també en els moments previs a la sortida del Half, intentant uns quants ajudar a Jordi Catxetty a reparar la seva cremallera del neoprè... Finalment no va ser possible, així que no s'ho va pensar dos cops..., sense neoprè, jeje... (per sort l'aigua estava bastant menys freda que l'any passat...), i no ho va fer gens malament..., va sortir just enrere meu a 24'', jo vaig fer els 1900m en 34'23'', que no està mal per lo dolentot que sóc aquàticament parlant, jeje... Això sí, la meva transició de pena altre cop... (el doble de temps que els primers, com podreu veure en els resultats...), no hi havia manera de treure el neoprè trepitjant-lo, les compressport encara dificultaven més l'extracció final... I la T2 ja no us dic res (el triple que els demés!!!), clar que aquí ja m'ho vaig prendre amb calma per esperar al Santi i fer la Mitja junts... (vaig aprofitar per donar-li les claus del cotxe a la Neus i preguntar-li si ja era olímpica, que tota contenta i emocionada va respondre afirmativament... Enhorabona Machineeeee!!!).
Una llàstima que no tenim foto de tot el grup, però resulta que just quan arribava jo començava a caure un bon aiguat (i això que tot el matí va ser força assolellat...); vam haver de refugiar-nos i escampar la boira ben aviat sense poder dinar tots junts... (bé, alguns afortunats vam poder tastar dins el cotxe i sota la pluja la paella que els companys de l’olímpic ens havien reservat, jeje...)
Enhorabona a tots/es!!!, acabar un triatló tant dur (tant l'olímpic com el Half) ja és tot un èxit..., i desitjar molta sort a l'expedició al IM de Zürich dins de dos diumenges (Blanca, Judith, Jordi, Xavi G., Santi, Lluis), confiem en que tindrem també 6 Finishers..., ànims companys!!!.
Salut!!!, ens veiem diumenge a la Vila, en aquest cas de reporter-animador...

Crònica de Neus 'Machine': 'ja sóc olímpica!!!'
Ja sóc OLÍMPICA!! qui ho hagués dit fa uns mesos!!!en el seu dia, quan vaig enviar el mail per informar-me sobre el club, en Dani ja em va dir: “...m'atreviria a dir que no sol faràs alguns triatlons sprint enguany, segur que també t'hi llençaràs amb la distància olímpica, ja veuràs,...”,i així ha estat! I es que això enganxa! i...molt!!
La veritat que no vaig ser conscient, quan em van animar per apuntar-me al triatló de les Angles, de les distancies que realment representaven, ja que ni vaig mirar quin era el perfil dels trams ni res, per saber si era molt dura o no, i es que les ganes i la il·lusió podien més.
Va resultar ser un dels tri olímpics més “durets” que hi ha, segons em van comentar companys de l'equip i més, tenint en compte que era el meu primer olímpic! També va ser el primer cop que feia una competició fora Catalunya, on marxaríem a dormir fora i faríem els preparatius allà. Va ser GENIAL!! en tots els sentits, tant amb els companys com en el triatló.
Al començament tenia les típiques pors de saber si el meu cos podria aguantar....si els 1500m se'm farien llargs...si la bici aguantaria per aquells terrenys “mal esfaltats” sense punxar-se...si les cames aguantarien els 10 km finals...si no m'entraria mal de panxa...rampes...i un llarg etc...
Doncs no...res de res...tot el contrari...vaig nedar els 1500m molt agust...al ser més distancia no hi havia aquella angoixa del sprints, i fins i tot permetia concentrar-se en la tècnica al nedar.
Espectacular el paisatge en el tram de bici...vaig gaudir com una nena amb sabates noves, on vaig aguantar bé les pujades interminables i trenca-cames....en canvi...el córrer vaig patir més, que tampoc em va sorprendre, ja que és la pitjor part que porto. Sorpresa en els últims km on ens van desviar per una pujada matadora!!
En els últims km, quan ja s'escoltava el “speaker” felicitant als triatletes que arribaven a meta, se'm va posar un nus a la gola que no em deixava respirar bé. Tot era causat per l'emoció. Satisfacció pura i dura...era el que sentia i que em feia emocionar i viure aquells instants com moments molt especials. Vaig tenir que centrar-me i dir: neus...ara no toca...aguanta i acaba!...va ser passar la meta i aguantar “la compostura” ja que no era plan de fer el “numeret”...però quan vaig escoltar al Xavi G. Dient: “ Neusssss moooolt bé, no??” que em vaig girar i ja les llàgrimes van aflorar per si soles i sense poder frenar-les............... Felicitat.

Més fotos...
(totes en aquest ÀLBUM - LES ANGLES)
La duresa de l'Altriman (el dia abans del Half i Olímpic) reflectida en aquesta curiosa foto... Ciclista tot coll amunt en primer pla, IronMan en solitari al fons (poca animació en la distància IM) afrontant el duríssim tercer sector d'aquesta terrorífica proba...
... amb els compis de viatje (Neus i Miki) en els moments previs a la competició.

RESULTATS: